Mannen en de overgang

Mannen in de overgang

Mannen van 45 jaar en ouder hebben, net als vrouwen van die leeftijd, veel te maken met de verandering van hun hormoonhuishouding. Dit is merkbaar in lichamelijke en/of geestelijke gesteldheid. Bij mannen begint de afname van het hormoon testosteron soms al als ze eind dertig zijn. Dit proces gaat geleidelijk zo door. Ongeveer met 1 procent per jaar neemt het hormoon af tot de leeftijd van zo’n 75 jaar is bereikt. Deze geleidelijke overgang is dus anders dan de overgang bij vrouwen. Door het verloop over een langere termijn merken veel mannen de effecten pas veel later.

Testosteron

Dit dalend testosterongehalte wordt ook wel andropauze genoemd. Maar bij de meeste mensen is de omschrijving penopauze bekender of midlifecrisis. Het mannelijk geslachthormoon testosteron heeft invloed op de seksuele functies zoals libido, erectie, ejaculatie en orgasme. Voor u als man kan dit verschillende klachten veroorzaken zoals impotentie, botontkalking, afname van spierkracht, veranderingen in de emotionele stabiliteit/stemming en invloed op mentale functies zoals geheugen en leercapaciteit.

De oplossing voor overgangsklachten

Veel mannen gaan niet graag naar de dokter want: “het gaat vanzelf wel over” of ze negeren/verbergen van kwalen. Wanneer u zich herkent in één van de klachten dan is de door ons ontwikkelde Endocriene Regulatie Therapie de oplossing voor de disbalans in uw lichaam. Het natuurlijk evenwicht van uw hormoonhuishouding wordt hersteld. Het reguleringssysteem van het lichaam wordt onmiddellijk in werking gesteld door de directe lokale werking op het celmembraan van de endocriene cellen, waardoor de verschillende hormonale klieren en weefsels tijdens het proces van de overgang optimaal met elkaar blijven (of gaan) functioneren (het celmembraan is de toegangspoort tot elke cel). Afhankelijk van het moment dat u met de therapie begint kunnen hierdoor bestaande overgangsklachten effectief behandeld worden of zelfs voorkomen worden!

patiëntenervaringen

17.03.2014

Nooit meer Triptanen

Ik kom oorspronkelijk uit Rusland en heb sinds de geboorte van mijn dochter migraine. In die tijd waren er nog geen Triptanen. De migraine komt altijd onverwacht en is heftig en duurt altijd 1-2 dagen. Hoofdpijntabletten helpen...[mehr]


17.03.2014

Heb je migraineklachten, ga naar Heino!

Omstreeks mijn 13e jaar kreeg ik mijn eerste migraine aanval. Ik wist niet wat me overkwam zo’n helse koppijn en overgeven, ik had het gevoel dat mijn maag er uit kwam en ik lag drie dagen doodziek op bed.[mehr]


Bild zu Beratung.

Individuelle
Beratung & Kontakt
(Diese Information ist kostenlos und unverbindlich)

Der Erfolg einer Therapie steht und fällt mit der richtigen Diagnose. Jeder Patient hat das Recht auf eine Differentialdiagnose denn bei der Entstehung eines Krankheitsbildes können mehrere Ursachen eine Rolle spielen und dieses  erklären. Anhand unserer individuellen Beratung und Anamnese gehen wir Schritt für Schritt mit Ihnen die Ursache (n) Ihrer Probleme an und zeigen Ihnen wirksame Therapien auf.

Button: zum Onlineformular