Hormoonstoornissen behandelen

Een hormoonhuishouding die niet in evenwicht is kan veel klachten veroorzaken, bijvoorbeeld door een zinkende oestrogeenspiegel.

Werking van onze hormoonhuishouding

Het Endocriene stelsel bestaat uit een aantal gescheiden, maar met elkaar samenwerkende klieren, die hormonen aanmaken. Verschillende klieren produceren verschillende hormonen.

De meeste hormonen worden afgegeven aan de bloedbaan, waar ze hun instructies doorgeven aan de organen. De hormonen hebben hiermee hun directe invloed op onze lichamelijke gesteldheid, maar ook op ons geestelijk welzijn.
Hormonen bepalen of wij ons vrolijk of depressief voelen, energiek of lusteloos zijn, of wij ons ontspannen voelen of snel nerveus worden: hormonen bepalen onze stemming.

Als gevolg van grote hormonale schommelingen kan er in het lichaam een disbalans ontstaan. De samenwerking tussen de diverse hormonale klieren verloopt niet adequaat, waardoor vele gezondheidsproblemen ontstaan.

De Migraine Praktijk Nieland op SBS6 over clusterhoofdpijn

Wat is een hormoonstoornis?

Een hormoonhuishouding die niet in evenwicht is kan veel klachten veroorzaken, bijvoorbeeld door een zinkende oestrogeenspiegel. Een verstoorde hormoonhuishouding kan invloed hebben op het hele lichaam en kan onaangename klachten/ symptomen veroorzaken. Het toepassingsgebied waarin de Endocriene regulatie therapie succesvol wordt ingezet is daarom zeer groot.

Hormoonstoornissen zijn dan ook vaak de oorzaak van migraine, clusterhoofdpijn en (dagelijkse) hoofdpijn.
De onderstaande ziekten en gezondheidsklachten kunnen door middel van een hormoonstoornis ontstaan en door de ERT succesvol worden behandeld.

Hormoonstoornissen kunnen behandeld worden

Onze praktijk heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van hormoonstoornissen, hierdoor hebben wij de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van uw hormoonhuishouding, doormiddel van een uitgebreid vooronderzoek.

De door ons ontwikkelde Endocriene Regulatie Therapie zorgt ervoor dat de disbalans in uw lichaam wordt opgeheven. Het natuurlijk evenwicht van uw hormoonhuishouding wordt hersteld. Het reguleringssysteem van het lichaam wordt onmiddellijk in werking gesteld door de directe lokale werking op het celmembraan van de endocriene cellen, waardoor de verschillende hormonale klieren en weefsels tijdens het proces van de overgang optimaal met elkaar blijven (of gaan) functioneren (het celmembraan is de toegangspoort tot elke cel).

U wilt meer weten?

Vraag gratis informatie en het gratis boek “Migraine is te genezen” aan. (Deze informatie is gratis en vrijblijvend – Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld, conform het medisch beroepsgeheim en nooit aan derden verstrekt.)