fbpx

De 4 fasen van een migraine aanval

De 4 fasen van een migraine aanval2018-09-23T17:36:19+02:00

1

Waarschuwingsfase

De waarschuwingsfase kan een aantal uren maar ook dagen duren, dit verschilt per persoon. De symptomen zijn, stemmingswisselingen, veranderingen in smaak en hevige vermoeidheid. Deze symptomen zeggen u wees alert op een eventuele aanval.

2

Aurafase

Een aura duurt tussen de twintig en zestig minuten. U krijgt last van verandering rondom uw zicht, uw spraak en uw gevoel. Ongeveer driekwart van de migrainepatiënten doorloopt deze aurafase.

3

Hoofdpijnfase

Die vervelende hoofdpijn fase komt opzetten. De kloppende, bonzende pijn wordt alleen maar erger, een normale pijnstiller helpt niet meer. Dit gaat vaak in combinatie met misselijkheiden braken. Er zijn mensen die nog geen dag last hebben, terwijl vaak andere mensen dagen in bed moeten liggen. Hoelang deze fase aanhoudt verschilt per persoon.

4

Herstelfase

De laatste fase is eindelijk inzicht, de hoofdpijn is gelukkig weg getrokken. De vermoeidheid en/of verminderde concentratie duurt ongeveer nog één á twee dagen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang interessante feiten over migraine

+ het gratis e-boek "Migraine is te genezen"
Migraine Nieuwsbrief
Abonneren!
close-link
Migraine Praktijk Nieland gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om onder andere deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Voor meer informatie bekijk ons cookiebeleid! meer Settings Ok