Leestijd: 2 minuten

Onze dagelijkse voeding heeft veel invloed op ons lichaam. Slechte/ verkeerde voeding lijdt uiteindelijk tot problemen, ook bij mensen die geen gezondheidsproblemen hebben. Daarom is het voor migrainepatienten belangrijke de juiste voeding binnen te krijgen.

Welke (voedings)stoffen hebben invloed op mijn migraine

food-chicken-meat-outdoorsTegenwoordig is er zoveel keuze al het gaat om voeding, in de supermarkt is alles verkrijgbaar. Helaas krijgen de bewerkte producten steeds meer plaats in de de schappen. Voor migraine patiënten is het belangrijk om juist deze bewerkte voeding zoveel mogelijk te mijden, vooral de onderstaande stoffen die gebruikt wordt om voeding te bewerken;

  • Smaakversterkers
  • Gistextract
  • Soja protaine concentraat/ isolaat
  • Kunstmatige kruiden
  • E-nummers (vooral E-620 t/m 650)

Vaak zit dit verwerkt in kant- en klareproducten, snacks, chips en lang houdbare voeding.

Hoe pas je dit toe in je dagelijkse voedingspatroon?

voedingHet beste is om met boodschappen een keer voldoende tijd te nemen, om de verpakkingen te lezen en niet alles zo in uw winkelwagentje te leggen zonder eigelijk te weten wat er allemaal in zit. Mocht er één van de genoemde stoffen in zitten kijk dan of er een alternatief is, die niet bewerkt is. Naast een regelmatige/stabiele leefstijl is het voor migrainepatienten ook belangrijk om op de juiste voeding te nuttigen. Om te zorgen dat u zo min mogelijk van deze stoffen binnen krijgt, bereid u eten zoveel mogelijk zelf met verse producten, zo weet u dat uw lichaam de juiste voeding krijgt. Natuurlijk mag je een keer zondigen met bijvoorbeeld een feestje, maar zorg er wel voor dat dit niet te vaak gebeurt.