Leestijd: 2 minuten
Door mevrouw Toos van Beek, Harderwijk – 60 jaar op 18 juni 2011
Mijn vrouw heeft al 38 jaar migraine. Niet zo nu en dan. Nee, vier, vijf of zelfs zes dagen in de week.
Geen hoofdpijn maar echte migraine. Voorheen duurde zo’n aanval een dag of drie totdat zij totaal uitgeput  was en dan, na het gal spugen, kroop zij weer uit het dal. Wij waren een van de eersten die imigran kochten a fl. 22,50 per pil en dat gaf gelukkig iets meer levensruimte. Pil werd niet vergoed spuiten a fl. 60, – wel. (snapt u het ? )

Dan ga je natuurlijk naar de oplossing zoeken. Wij bezochten de osteopaat, homeopaat, chiropraktiker, probeerden elektroaccupunctuur, Chinese accupunctuur en Chinese kruiden. Je leest veel over dit probleem en dan kom je ook bij de tandarts om alle amalgaamvullingen te verwijderen. Vervolgens lees je over de ” van Gemerdenkliniek” zit je een maand lang met een afgeplakt oog, krijg je een bril en 1300 euro later heb je nog steeds migraine. Op naar zuid Duitsland. Daar zit een arts die beweert dat migraine geen geheimen meer voor hem heeft. Om de twee weken 1200 km. rijden om te horen dat je een allergie voor tarwe hebt. Na een jaar geen tarwe geeft zij het op. Nog steeds migraine.
Heino Nieland lezen we op internet, heeft een migrainekliniek. Alweer iemand met verstand van migraine. Zullen we dan toch nog maar een keertje ? We maken een afspraak en krijgen te horen dat de kans aanwezig is dat hij haar kan helpen. Hij legt ons uit dat het waarschijnlijk een hormonale kwestie is. 38 jaar geleden werd onze zoon geboren. Er wordt bloed afgenomen en ze krijgt wat spuitjes. De medewerkers(ters) zijn allervriendelijkst ( allen ex-migrainepatiënten ) en geven veel goede voorlichting. Pillen verzachten de pijn misschien maar helpen niet te genezen. De verkeerde voeding kan inderdaad een “TRIGGER” zijn. De heer Nieland vertelt dat als je 38 jaar migraine hebt het best wat langer kan duren voor er resultaat is. Wij gaan naar huis en de eerste tien dagen geen migraine. Dat geeft de burger moed 20 weken gaan wij heen en terug naar Weener. Het gaat steeds beter. Dan nog 3 maanden elke vier weken en nu zijn we zo ver dat we eens per 3 maanden gaan. Ook het advies om i.v.m. een scheefstand van het bekken langs een goede podoloog te gaan nemen we ter harte.
Na 38 jaar een goed en sociaal leven. Voor ons is er een wonder geschied. Eindelijk hebben we hem gevonden. Iemand met verstand van migraine. Wij danken Inge, Doro, Ute, Jascha en Heino Nieland voor hun goede zorgen en aandacht.
Henk en Toos van Beek

Door mevrouw Toos van Beek, Harderwijk – 60 jaar op 18 juni 2011