Leestijd: 2 minuten

Recensie van Annemiek S, 52 jaar

De hoofdpijnen zijn begonnen toen ik een jaar of 10 was. Ik kan me herinneren dat ik vaak niet lekker was, misselijk en soms moest overgeven. Dit werd een patroon en alleen maar heviger toen ik begon te menstrueren. Rond mijn 17e was het iedere maand raak, hartstikke ziek. Dit is tot mijn 49e zo gebleven en de aanvallen namen in frequentie toe. De hoofdpijnen waren er altijd, hierdoor moest ik vaak afspraken afzeggen, me ziekmelden, leuke dingen kon ik niet bij zijn of als ik het m.b.v. medicijnen toch deed kon ik er niet echt van genieten.

Je probeert er mee te leren leven. Het hoorde bij mij. Ik heb wel van alles geprobeerd.
In het reguliere circuit met pijnstillers, een traject van jaren van verschillende pillen met uiteindelijk de triptanen. Daarnaast probeerde ik vaak alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie, acupunctuur, osteopathie, mediteren, allemaal hele mooie hulpmiddelen die je sowieso beter in je lijf doen voelen, maar de migraines niet tegenhielden.
In 2015 had ik weer een periode van veel migraines gehad en merkte ook dat de triptanen wel hielpen maar de aanvallen werden langer en zeurderiger. Toen ben ik op internet gaan kijken, is er nou echt niet iets tegen te doen?
En vond de zin: migraine is te genezen. Dit had ik nog nooit eerder gehoord. Dit bracht mij bij migrainepraktijk Nieland. Wat ik daar las vond ik zo herkenbaar, dit ging over mij. Ondanks alle bezwaren, het was duur, het was ver, is het te regelen op mijn werk, ben ik gegaan en ben ik genezen. Ik ben nu bijna 2 jaar aanvalsvrij, heb af en toe een lichte hoofdpijn, maar de migraines heb ik niet meer gehad.
Mijn energie is toegenomen, ik sta veel stabieler in het leven en ben nu ook met een opleiding begonnen, mijn sociale netwerk is weer versterkt en ik krijg veel positiviteit terug van mijn omgeving.
Over de praktijk ben ik heel positief. Een fijn team van mensen die om je heen staan.
Er wordt gekeken naar je totaalbeeld, alles wordt meegenomen in de behandeling.
Als iemand met mij wil praten over mijn ervaringen ben je van harte welkom om contact met mij op te nemen.

Ceri (man van Annemiek):
Na vele jaren waarin ik heb leren leven met een vrouw die lijdt aan migraine en hoe dit ons leven heeft beïnvloed. Altijd bezig met evenwicht en ritme in de dag en week, de overwegingen en voorzichtigheid bij nieuwe gelegenheden.
Een emotionele ontlading was voor mij kenmerkend vooraf aan een migraine aanval.
De laatste twee jaar zijn een openbaring, Annemiek staat vol energie, sprankelend met beide benen aan de grond. Zij kan zowel sociaal als fysiek haar eigen doelen en wensen realiseren en pakt wat haar omgeving van haar vraagt energiek op. Ik ben zeer dankbaar voor alles wat de mensen van praktijk Nieland hebben gedaan voor Annemiek. Al zouden haar migraines morgen terugkeren. Het was het dubbel en dwars waard en ik kan de praktijk niet sterk genoeg aanbevelen.

E-Mail: annemiek@georgemorris.nl
Telefon: 06-42917835