Leestijd: 3 minuten
Door mevrouw W. 34 jaar uit Kiew (Ukraine) op 23 juni 2011
Ja, bij mij is het een lang verhaal. Toen ik 18 was kreeg ik echte migraine aanvallen. De aanvallen waren zeer sterk, 1 keer in de maand was ik 3-5 dagen uit de running.
Het ging mij slecht tijdens de aanvallen, ik kon het alleen volhouden door te liggen in het donker met absolute rust om mij heen.
Het had destijds geen zin om naar een vakarts te gaan in Ukraine, want de artsen waren nog niet bekend met migraine.
Ik gebruikte toen medecijnen tegen de pijn, maar die hielpen op den duur niet meer, veel later leerde ik Triptanen kennen. De Triptanen kwamen toen net op de markt.

Naar talloze bezoeken aan artsen (zonder succes) heb ik het opgegeven en gedacht “daarmee moet ik leren leven”.
Ik denk dat het tot op de dag van vandaag zo door gegaan was als in januari 2010 deze ingrijpende gebeurtenis niet gebeurt zou zijn, ik was zwanger.
Mijn man en ik waren heel blij met de zwangerschap. Maar toen werd mijn zwangerschap een hel.
Alle 3 dagen hoofdpijn en om de 5 minuten overgeven, totdat er alleen nog maar gal kwam. Ik at en dronk niets meer.
In onze woning was het bijna altijd donker. Ik lag alleen maar gestrekt en was bang om mijn hoofd te bewegen, omdat de pijn dat erger en heftiger werd.
Het ergste was dat ik geen medicijnen mocht gebruikens wegens mijn zwangerschap. Al het mogelijk probeerde ik uit: Acupunctuur, verschillende massages, lichte pijnstillers en infuus.
Zo ging het 3 maanden lang. In het internet las ik dat migraine alleen tijdens het eerste trimester heftig zou zijn, daarna verdwijnen de aanvallen vaak.
Alleen ik was al in het tweede trimester en de aanvallen kwamen nog steeds maar werden ook steeds heftiger.
Ik was hulpeloos. Ik belande meermaals in het ziekenhuis met sterke migraine aanvallen, maar ook de artsen waren hulpeloos.
Steeds weer las ik zwangerschapsboeken waar in stond “Geniet van uw zwangerschap! Dat is een bijzondere tijd voor een vrouw” dit was voor mij helaas niet te begrijpen.
Ik vreesde de hele tijd dat ik op den duur geen kracht meer zou hebben om met de migraine te kunnen omgaan en daardoor mijn kind zou verliezen. Dat was mijn grootste angst!
Maar ik gaf niet op, iedere dag zocht ik op het internet naar iets wat helpt tegen migraine tijdens de zwangerschap.
Tijdens het zoeken kwam ik op de website van Heilpraktiker dokter Nieland in Duitsland terecht, waarin ik las “migraine is te genezen”.
Eerst heb ik via de e-mail informatie aangevraagd en daarna ook gelijk telefonisch contact opgenomen.
Het was een leuk gesprek met de heer Nieland. Hij verklaarde mij gelijk waarom in mijn geval de aanvallen niet ophielden.
Hij dacht dat mijn hormoonhuishouding niet op de manier werk zaols het hoort, en dat dit de hoofd oorzaak was van mijn migraine tijdens de zwangerschap.
Ik had gelijk een goed gevoel bij deze verklaring. Ik kon niet meer langer wachten, tijdens het telefonisch contact hebben we gelijk een afspraak gemaakt voor de volgende week.
Tijdens die tijd werden de vliegtuigen aan de grond gehouden wegens de aswolk, maar dat hield mij niet tegen.
Toen hebben mijn man en ik besloten om met de auto van Kiew (Ukraine) naar Duitsland te rijden. Het was een lange reis, maar het heeft zich geloont.
In Weener werd ik heel vriendelijk ontvangen door dokter Nieland en zijn team. Gelijk vanaf het begin voelde ik dat ik in goede handen was, iedereen was heel vriendelijk.
Het buiten gewoonlijke vriendelijke en meelevende ontvangst ontroerde mij zeer. Ik werd grondelijk onderzocht. Dokter Nieland verklaarde mij dat hormoon verandering tijderns mijn zwangerschap plaats had gevonden en hierdoor mijn hormoonhuishouding verstoord was.
De Endokrine migraine therapie was voor mij een logische verklaring. Naar 5 behandelingen had ik geen migraine meer. Het was een wonder!
Ik ben bevallen van een gezonde zoon en kon 8 maanden borstvoeding geven. Ik was bevrijd van hoofdpijn en kon het nauwlijks geloven dat het zo bleef.
Dokter Nieland had daarmee gelijk 2 levens gered. Mijn zoon en ik hebben hebben nu een nieuw leven en zijn daarmee gelukkig.
Ik bedank u hiervoor, u en uw team verrichten goed werk!

Door mevrouw W. 34 jaar uit Kiew (Ukraine) op 23 juni 2011