Leestijd: 2 minuten
Door Henri Jurgens uit Schiedam, 58 jaar, op 24 juli 2014
Vanaf mijn elfde jaar (dit was in 1966) heb ik migraineaanvallen, gepaard gaande met aura’s waardoor ik niet goed meer kon zien, na drie kwartier gevolgd door vreselijke hoofdpijn, braken en verlammingsverschijnselen. Deze aanvallen duurden tussen de 48 en 36 uur.
Door de jaren heen allerlei onderzoeken ondergaan altijd resulterend met de uitslag: niets aan te doen, je moet er mee leren leven.
Totdat de huisarts zo ongeveer 20 jaar geleden zei, er is een nieuw middel, Imigran daarmee moet je jezelf injecteren en dan is het na 1 tot 2 uur over.Dit middel heb ik 2 jaar gebruikt, maar het heeft nooit geholpen, en is ook nog eens vreselijk slecht voor je lichaam! Hartpatiënten mogen het NIET gebruiken! Daarna Maxalt en Fromarex geprobeerd maar steeds weer zonder resultaat.

In 2011 begonnen de aanvallen toe te nemen, gewoonlijk zo om de 6 weken, nu met kortere tussenpozen en dan in series van 4x om de drie dagen.
Ten einde raad maar weer eens gaan zoeken via internet naar eventuele nieuwe behandelmethoden en eind 2012 kwam ik op de site van Heino Nieland terecht. Ik keek naar de uitzending van Zembla via de site en besloot om een informatiepakket aan te vragen.
Na dit gelezen te hebben bekroop mij de twijfel of dit nu echt zou helpen of weer een mooi verhaaltje zou zijn.
Uiteindelijk na weer series aanvallen toch maar een afspraak gemaakt en na onderzoek begonnen met de behandeling. Ik heb in totaal 18 behandelingen gehad van maart 2013 t/m juni 2014.
Tijdens de behandelperiode heb ik in totaal nog 3 keer migraine gehad, waarvan de hevigheid iedere keer minder werd. In september 2013 de laatste keer en anderhalf uur na het begin hiervan kon ik met de auto naar ikea rijden om spullen voor mijn dochter te halen. Wat een enorm verschil met twee jaar daarvoor, dan was ik drie dagen ziek thuis geweest!
Mijn mening is dat iedereen die migraine heeft voor informatie naar Heino Nieland zou moeten gaan.
De mensen die er werken zijn zeer vriendelijk en behulpzaam, ik ben elke keer goed ontvangen en vlot en keurig behandeld.
Kortom: een werkende therapie, en het is schandelijk dat dit niet vergoed wordt door de zorgverzekeraars omdat het sociale leven van mensen met deze ziekte met sprongen vooruitgaat door deze behandelmethode. En wat te denken van het drastisch verminderde ziekteverzuim hierdoor!
Ik ga zeker nog stappen ondernemen om dit bespreekbaar te maken bij de zorgverzekeraars.
Over een jaar zal ik weer een berichtje schrijven hoe het mij vergaan is.
 
Henri Jurgens
 Door Henri Jurgens uit Schiedam, 58 jaar, op 24 juli 2014