Leestijd: 3 minuten
Door mevr. Karin Makkink te Monster, 45 jaar op 14 augustus 2012
De endocriene behandeling betekent een nieuw leven. Vol energie, levenslust en licht. Geen migraine meer. Echt, die keuze kunt ook u maken. Maak die keuze.
Ik snap dat migrainepatiënten sceptisch hierover zijn. Dat was ik ook. Ook ik heb van alles geprobeerd, om uiteindelijk dan maar te accepteren dat je er mee moet leren leven en triptanen te moeten slikken om nog enigszins ‘normaal’ te kunnen functioneren. Tot ik op de website van de heer Nieland stuitte en me aangesproken voelde door de ervaringen van andere patiënten en de voor mij zeer herkenbare oorzakelijke verbanden die hij legt met de hormoonhuishouding.

Ik heb nl. na de geboorte van mijn dochter migraine gekregen. Dat is geleidelijk gegaan en door het gebruik van triptanen in frequentie én in hevigheid toegenomen. In vergelijking met vele andere mensen heb ik maar ‘slechts’ 6 jaar migraine gehad. Maar wel een migraine waar ik op een gegeven moment 10 tot 12 dagen per maand last van had. Bij de menstruatie een week lang en tijdens de ovulatie ook weer een paar dagen. Dan hou je per cyclus 1 goede week over. Wat migraine met je doet, hoef ik u hier niet te vertellen. Dat weet u als geen ander. Een zware deken over je heen door de migarine én de medicijnen, die de piekmomenten in je leven afstompt, die er voor zorgt dat je je nooit echt lekker voelt, dat je nooit durft te plannen en je jezelf de mooie momenten in leven ontneemt.
De eerste week van de behandeling heb ik elke dag de injecties gekregen. Deze boost heeft voor mij goed gewerkt en kan ik u aanraden. Na deze week heb ik geen noemenswaardige aanvallen meer gehad. Ik had nog wel last van hoofdpijn, het gevoel dat er een aanval aan zat te komen maar die niet doorzette. Rusten en een paracetamol was dan afdoende om de hoofdpijn te laten zakken. Ook had ik in het begin nog wel last van een hoofdpijn uit de nek. Maar in geen enkel geval zette het door tot een migraine-aanval. In het begin kreeg ik om de 2 weken een behandeling, daarna om de 4 weken, om de 6 weken en de tijd tussen de behandelingen kon steeds langer worden. Uiteindelijk heb ik 15 behandelingen gekregen en liep ik de 15e keer zielsgelukkig en met tranen in mijn ogen de praktijk uit. Ik voelde me zo licht en gelukkig dat het leek alsof ik kon vliegen. Ook mijn omgeving had gaandeweg een verandering bij me gemerkt. Ik was vrolijker, kon meer aan, had meer energie en kon bijvoorbeeld beter tegen lawaai.
Toch wil ik u ook dit vertellen: Hoe groot was de teleurstelling toen ik 2 maanden later toch een migraine-aanval kreeg. De twijfel sloeg meteen toe en wist niet wat er aan de hand was. Direct heb ik de praktijk gebeld en ik kon vrijwel direct komen. De oorzaak voor deze aanval bleek heel simpel; door een zenuwontsteking in mijn kies en de daaropvolgende wortelkanaalbehandeling is mijn hormoonhuishouding weer in de war geschopt. Voor de heer Nieland was dit heel bekend en hij stelde me dan ook gerust. Heel spijtig dat ik die ontsteking toevallig net ná beëindiging van de behandelingen had gekregen, maar omdat we er zo snel bij waren, zijn slechts enkele behandelingen nodig geweest om de boel weer in balans te brengen. Voor mij wederom een bewijs dat dit echt werkt!
Kortom, ik heb 6 jaar migraine gehad, na de eerste behandelingen al geen migraine-aanval meer gehad, wel lichte hoofdpijnen en na 15 behandelingen (en een beetje) durfde ik volmondig tegen iedereen te zeggen dat ik migraine-vrij was. IK BEN ER VAN AF!!
En dat suikervrije…, ach, dat is even wennen. Je krijgt er zó veel voor terug. Ben me daarna overigens verder gaan verdiepen in wat voeding, naast suiker, met je hormoonhuishouding doet. Zodra ik dat meer snapte, kostte het me eigenlijk geen moeite meer om dingen te laten staan en ben mijn aandacht gaan richten op de voeding die je wél goed voor je is en waar je zo veel van mag eten als je wilt. Het boek van Ralf Moerman heeft mij de inzichten hierin gegeven.
Ik ben de heer Nieland enorm dankbaar, tot in het diepst van mijn hart. Ik weet nu hoe heerlijk een normaal leven is.
Door mevr. Karin Makkink te Monster, 45 jaar op 14 augustus 2012