Leestijd: 2 minuten
Door Reint Hoek uit Appingedam, 48 jaar op 15 februari 2010
Omstreeks mijn 13e jaar kreeg ik mijn eerste migraine aanval. Ik wist niet wat me overkwam zo’n helse koppijn en overgeven, ik had het gevoel dat mijn maag er uit kwam en ik lag drie dagen doodziek op bed.

Via de huisarts kwam ik in het UMCG terecht en na allerlei onderzoeken zei de neuroloog ‘dat als ik geluk had ik er overheen zou groeien, en zo niet, dan waren er wel wat medicijnen die ik wel kon gebruiken’. Je gelooft het niet maar ik kreeg poeders voorgeschreven die in het formaat schoenendoos konden worden opgehaald bij de apotheek. Dit was echter geen succes en de aanvallen bleven komen, soms drie tot vier keer per maand. Je begrijpt dat van een normaal leven geen sprake kon zijn en ik werd een verlegen teruggetrokken kind. Het ging mijn leven beheersen en ik was steeds bang voor de volgende aanval wat je nog onzekerder maakt . Zo ging mijn ‘leven’ door (ik ben nu 48) en soms ging het beter. Door de jaren heen diverse ‘troep’ gebruikt maar het gewenste resultaat bleef uit en ik ‘moest er maar mee leren leven’.
Tot ik in 2009 ‘toevallig’ via een migraine site, de site van H. Nieland tegenkwam. Vol ongeloof toch een afspraak gemaakt en na een grondig onderzoek bleek mijn hormoon huishouding echt niet op orde. De behandeling gestart. Door een tussentijdse galoperatie, waar ik volgens de chirurg jarenlang mee rondgelopen heb, moest ik na de derde behandeling tijdelijk de behandelingen onderbreken. Na “een herstelperiode van een paar maand” heb ik de behandeling weer hervat. Na de 7e behandeling kreeg ik weer problemen met de gal. Er bleek een steentje over het hoofd te zijn gezien.. Ondanks de onderbrekingen in de therapie bij Heino is het toch aardig goed blijven gaan. Ik heb afgelopen zondag (14 febr.) wel weer mijn eerste migraine aanval gehad (sinds juni vorig jaar!), maar deze verliep veel milder dan voorheen. Geen zware hoofdpijn of misselijkheid en niet het gevoel dat ‘je hele lichaam van slag is’. Dus, mensen heb je migraine klachten: ga naar Heino en zijn team en ondervind net als ik dat er meer mogelijk is dan jaren pillen en poeders eten die nergens voor helpen!!!
Mensen die meer informatie wensen mogen met mij contact opnemen via:
tel.: 0031 – (0)596 – 620518 of per e-mail: reinthoek@home.nl
Door Reint Hoek uit Appingedam, 48 jaar op 15 februari 2010