Leestijd: 4 minuten

Gaan we weer…….
Augustus 2015, heerlijk op vakantie. Wetende dat ik de eerste week altijd op mijn bed ligt of op de bank. Nergens geen zin in. Mijn kinderen weten al niet beter en vragen nog niet eens meer of we wat gaan doen en of papa wel meegaat naar bv het zwembad. Al ruim 35 jaar loop ik te tobben met mijn hoofdpijn.

Op de basisschool bleef ik al vaak thuis omdat het gewoon niet ging. Na de pubertijd ging het wel wat beter. Onze dokter vertelde dan ook dat het vaak na de pubertijd niet meer terugkwam. Helaas, bij mij dus wel. In al die jaren heb ik alles geprobeerd, mensendieck, fysiotherapie, acupunctuur, Chinese kruiden thee, handoplegging, massage, osteopaat, dokters, ziekenhuis, hoofdpijnpoly. Ook slikte ik alles wat je maar kon bedenken, alles wat zou kunnen helpen slikte ik. Zelfs de vloeibare paracetamol van mijn dochter, als ik zag dat de aspirines op waren. Zelfs spierverslappers die ik ooit is van de dokter kreeg omdat ik een beetje last van me rug had slikte ik ook. Echter bij weer een doktersbezoek bleek dat ik gewoon verslaafd was aan al deze medicijnen. De oplossing was niet zo moeilijk vertelde de dokter. Een half jaar niets gebruiken. Lang leve het ziekenhuis……….
Ik ging al jaar of 10 naar het plaatselijk ziekenhuis in de buurt van ons dorp, want daar was DE hoofdpijnpoly. Nou moet het goed komen, dachten we. Maar wat mij dus direct verbaasde was dat ze daar niet gingen zoeken naar de oorzaak. Nee, medicijnen proberen, kijken wat er bij mij hielp. Ik heb denk 10 soorten geprobeerd, ook tegen hartfalen. En natuurlijk, de neusspray en smelt tabletten hielpen wel voor een paar uur. Maar oh zo slecht voor je gezondheid, dus niet meer dan 1 x per week mocht ik er 1. Dat ging ik niet redde natuurlijk. Ik slikte er 3 of 4 per week, en soms nog meer. Voor herhalingsrecept hoef je maar een mail te sturen en de volgende dag kon ik ze ophalen. Perfect….. Maar na de vakantie in 2015 kon ik er echt niet meer tegen. Ik ging weer het internet op om te zoeken naar die man in Duitsland die het wel wist, ooit is gehoord of gelezen. Als snel kwam ik op de site van Heino. Ik stuurde een mail met mijn probleem. Binnen 4 dagen kreeg ik een boek thuis gestuurd. Ik lees echt nooit geen boeken. Dezelfde avond had ik hem al uit. Er stonden verhalen in, dat leek wel mijn dagboek. Direct gebeld en gevraagd of ik met iemand zelf mocht praten die daar geweest was. Dit omdat ik het niet geloofde dat er iemand is die dus echt de hoofdpijn weg kan halen. Ik kreeg een nummer van een dame vlak bij ons huis. Ik belde en mocht dezelfde avond al langs komen. Na dat gesprek was ik om, ik moet daar naar toe en snel ook….
Op een donderdag, ik vergeet het nooit meer. Om 10 uur moest ik me melden. Ik werd heel goed opgevangen, voelde me direct op me gemak. Er werd mij gevraagd of ik urine wilde afstaan. Oké dacht ik… Nadat ik een algeheel onderzoek kreeg met allerlei testjes namen ze bloed af, bloeddruk werd gecontroleerd en het zuurstof in het bloed keken ze na. Nu mocht ik in de wachtruimte plaats nemen en werd ik al snel gehaald door Heino. Hij vertelde de uitslagen en vertelde mij dat hij wel degelijk mij te kunnen helpen. Hij vertelde ook hoe de behandelingen eruit zagen en wat er gedaan wordt. Toen vertelde ik hem dat ik nog nooit in ons ziekenhuis gecontroleerd bent op al die punten die hun wel nakijken. Enkel medicijnen verstrekte ze daar. Pilletje meer, beetje hogere dosering. Ook vertelde hij, als ik dat wilde , direct met de eerste behandeling te starten en na een paar dagen terug te komen om 5 behandelingen achter elkaar te doen. Ik dacht nog even, ja ja, paar prikkies en het gaat weg. Hij vertelde me ook dat ik zelf ook het een en ander moet veranderen in mijn leven, het eetpatroon. Nadat ik de prikken had gehad, uitleg had gehad over mijn eten ging ik huiswaarts. De maandag moest ik terugkomen voor de dagelijkse behandeling. Ik zocht een mooie B&B uit in de buurt en ging ervoor. Vreemd, een week naar Duitsland, alleen in een B&B. Dagelijks contact met thuis.
Na de vierde behandeling voelde ik dat mijn dagelijkse hoofdpijn weg was. Ik geloofde het zelf ook niet. Bij elk dingetje dacht ik dat het terug kwam. Ook was ik met mijn eetpatroon begonnen, suiker voor 80% geminderd, geen sterke kruiden meer bv. Dat was ook zeker wennen, maar na een week voelde dat goed en merkte dat ik me al beter ging voelen.
Na die week was mijn nieuwe leven begonnen. Zo voelde het. Echter wist ik dat het heus wel eens terug kon komen en dat is inderdaad ook wel eens gebeurd. Echter was dit maar 3 x gebeurd ipv 3 x per week nu 3 x in 5 mnd. Maar na de 11 behandeling was ik pijnvrij. Nu heb ik er 15 gehad ( augustus 2016) en het is echt weg. Nu moet ik volhouden met mijn eetpatroon. Maar gelukkig steunen ze me thuis. Uiteraard eet ik ook wel eens een ijsje, of neem een Radler. Maar gewoon heel af en toe. En nu is dit dan ook veel lekkerder.
Het rare is dat het ook snel went. Maar nu voel ik hoe andere mensen zich dus voelen.
Ik heb een fijne tijd gehad bij Heino en zijn team. Bedankt jullie allemaal en ik kom zeker nog eens langs, niet voor een behandeling maar gewoon voor een gezellig praatje.
Gr een ex hoofdpijnpatient.