Leestijd: 4 minuten
Door de heer Hans Visser uit Doesburg, 46 jaar op 27 mei 2011
Ik wilde graag even een bericht plaatsen op deze website.Ik heb jarenlang last gehad van steeds erger wordende migraine. Het begon tijdens mijn pubertijd. Ik ben 6 – 7 jaar geleden begonnen met het slikken van Zomig (triptanen).

Dat leek aanvankelijk goed te helpen want ik was na anderhalf uur weer van de migraine af, maar nu ben ik inmiddels 46 en tot begin dit jaar is dat Zomig-gebruik alleen maar toegenomen tot 1 of soms zelfs 2 pilletjes per dag! Ik slikte gemiddeld zo’n 30 pilletjes per maand!! Ik heb een tijd gedacht: IK KOM ER NOOIT MEER VANAF. Mijn vrouw las op internet verhalen over de kliniek van dhr. Nieland in Weener. Ik was er heel erg sceptisch over, want ik had de afgelopen jaren al van alles vergeefs geprobeerd zoals accupunctuur, craneo-sacraal-therapie, manuele therapie, andere medicijnen (beta-blokkers), fysio-therapie, een paragnost en een behandeling bij de pijnpoli waar ze zenuwbanen gingen “resetten” met elektromagnetische golven. Maar goed …. niets hielp dus!
Ik ben een week of 9 geleden toch maar naar de kliniek van dhr. Nieland in Weener toe gegaan.

Dhr. Nieland heeft eerst een uitgebreid onderzoek gedaan voor de eerste behandeling. Hij kwam er achter dat ik problemen had met een vastzittende nek en mijn hormoonspiegel was veel te laag.
Voor de nek heeft hij me doorgestuurd naar een HNO-arts daar in de buurt. Die arts heeft me in 3 minuten van de ergste nekklachten afgeholpen, iets wat diverse fysio-therapeuten en artsen niet voor elkaar gekregen hadden bij mij de afgelopen jaren.
Voor de hormoonspiegel heb ik eerst een wekelijkse behandeling gekregen waarbij een klein beetje van de stof lidocaine werd ingespoten op een 6-tal plekken verdeeld over mijn lichaam (liezen, hals, buik en arm). Deze prikjes doen absoluut geen pijn, zeker niet vergeleken bij de zware migraine-aanvallen die ik gehad heb. Het gaat niet om de verdovende werking van dit stofje maar om de bijwerking. Het helpt de hormoonhuishouding te reguleren.
Daarnaast kreeg ik het dringende verzoek GEEN suiker en zoetstoffen meer te gebruiken, omdat deze de hormoonspiegel nadeling kunnen
beïnvloeden, waar ik me ook vrij strikt aan gehouden heb.
Ik heb dit verhaal nog verteld aan de neuroloog in Nederland waar ik kwam tot die tijd en deze lachte me min of meer uit. Ik ben toch in behandeling gegaan bij dhr. Nieland en ben nu 9 weken verder en ben heel blij dat ik dat gedaan heb!
Ik ben wat dat betreft helemaal klaar met de neurologen hier! Ik heb bij 3 neurologen gelopen de afgelopen jaren. De eerste concludeerde na enige tijd dat ik chronische migraine had en ik moest maar een pilletje innemen en er mee leren leven. De tweede vond dat ik maar flink moest gaan sporten en dan kwam ik er vanzelf wel vanaf. Nou, flink sporten na een dag werken en daarbij nog weer migraine gehad te hebben overdag, zag ik niet zitten. Ik was daar veel te moe voor. De derde neuroloog kon mij maar één advies geven: stop radicaal met Zomig en kom over 3 maanden maar weer terug. Ik zag dat niet zitten. Stoppen met Zomig, terwijl ik eerst bijna dagelijks die pilletjes slikte, zou een hel gaan betekenen voor mij. Ik had dat wel eens geprobeerd om het innemen van Zomig uit te stellen, maar dan werd ik dood- en doodziek (urenlang en maar overgeven).
Dhr. Nieland had een andere insteek. Ook hij vindt die triptanen (terecht denk ik) grote troep, maar hij was van mening dat hij mij eerst van de ergste migraine moest afhelpen, waardoor ik dan vanzelf de triptanen achterwege kon laten en dat is hem dus ook gelukt!
Ik ben intussen al een heel eind van mijn migraine af en slik al zo’n 7 weken geen Zomig meer. Ik had nog wel eens nek- of hoofdpijn gedurende de eerste weken van de behandelingen, maar de hoeveelheid en intensiteit nam al duidelijk af na 3 behandelingen. Inmiddels ben ik al bijna hoofd- en nekpijnvrij!!
Ik krijg wel eens te horen: “zit het niet tussen je oren, dat het verhaal van dhr. Nieland werkt tegen migraine”. Nou zit hoofdpijn natuurlijk letterlijk gezien altijd tussen je oren, maar figuurlijk is dat in mijn geval echt niet zo, zeker gezien het feit hoe sceptisch en kritisch ik van te voren was.
Helaas lees je op internet-forums vaak allerlei onzin en zo lees ik ook wel eens negatieve verhalen over de kliniek van dhr. Nieland. Iedereen weet het altijd beter. Vaak zijn die mensen nog nooit in de kliniek geweest en weten ze dus niet waar ze het over hebben! Ik kan alleen maar zeggen, ga niet af op die onzin die daar soms verkondigd wordt. Menzis heeft ook niet voor niets een groep mensen gevolgd in het verleden die naar Nieland’s kliniek gingen.
Ik ben intussen al bezig met het afbouwen van de behandelingen bij dhr. Nieland. De tijd ertussen wordt nu steeds verder opgerekt. Hij schat in dat ik in totaal 10 tot 12 behandelingen nodig zal hebben.
Ik spreek geregeld mensen in de wachtkamer daar en ik hoor daar eigenlijk alleen maar positieve geluiden. Ik heb nog van niemand daar gehoord dat de behandelingen helemaal niets deden.
De behandelingen hebben mij de goede kant op geholpen en omdat ik zo blij ben dat het nu al zo goed met me gaat, wil ik dit aan iedereen kenbaar maken.
Mijn vrouw, mijn familie, vrienden en collega’s zien en merken het ook aan mij. Ik ben echt een heel ander mens geworden nu ik niet meer dagelijks gekweld wordt door die hoofdpijn.
Ik kan alleen maar zeggen tegen mensen met migraine, vraag de brochure van Nieland vrijblijvend aan of bel ze eens!
U mag mij altijd een reactie sturen of bellen.
Email:visserdoesburg@upcmail.nl
Tel.: +31(0)313-476883
Door de heer Hans Visser uit Doesburg, 46 jaar op 27 mei 2011