Leestijd: 2 minuten

Mevrouw Will Oldenhuis uit Coevorden, 57 jaar geschreven op 3 februari 2009
Ik wil het wel van de daken schreeuwen! Migraine, het bepaalde mijn leven. Als ik druk was geweest, en dat was ik als werkende vrouw, echtgenote, moeder en oma nogal eens, kon ik er op wachten. Twee tot drie dagen plat, overgeven tot er alleen nog maar gal komt, geen eten of drinken en vreselijke hoofdpijn. Zo ging dat jaar in, jaar uit en het werd alsmaar erger, heftiger en frequenter.

Gelukkig kan ik nu zeggen ‘ging’. Sinds midden 2008 gloorde er hoop. Ik vond via internet weer een adres waar ik misschien van mijn migraine af kon komen. Met de nodige scepsis toog ik richting Weener naar Heilpraktiker Heino Nieland. ‘Zal ook wel weer niks worden’, dacht ik, maar ach, niet geschoten, altijd mis.
De uitermate vriendelijke en meelevende ontvangst was bijzonder aangenaam. Er volgde een grondig onderzoek, een vragenformulier had ik thuis in alle rust kunnen invullen.
De diagnose werd gesteld, de hormonenhuishouding functioneerde niet naar behoren en was de grootste veroorzaker van mijn migraine. Een behandelplan werd voorgesteld en de heer Nieland beloofde mij om mij van zowel migraine als ook van de triptanen, die ik veelvuldig gebruikte, af te helpen. Het klonk te mooi om waar te zijn. Eerlijk gezegd dacht ik bij mezelf: ‘dat lukt hem nooit’, dan moet er wel heel wat gebeuren. Vol goede moed ben ik aan de behandeling begonnen, al zou het maar een beetje beter worden, dan had ik al winst.
Inmiddels zijn we tien behandelingen verder en het gaat boven verwachting goed. Natuurlijk niet zonder slag of stoot. Het afkicken van de triptanen had wel wat voeten in de aarde en leverde ook nog een fikse aanval op, maar inmiddels liggend de pillen te rusten in de koelkast.
Elke morgen als ik wakker word, verwonder ik mij over de rust in mijn hoofd. Met name in het weekend – dan had ik de meeste last- is het een verademing om elke dag te kunnen zeggen: ‘Alweer geen hoofdpijn vandaag’. De behandeling gaat nog even door, wellicht nog vijf keer. Ik eindig waar ik mee begon: “Ik wil het wel van de daken schreeuwen”.
Mevrouw Will Oldenhuis uit Coevorden, 57 jaar geschreven op 3 februari 2009
Commentaar Hp. Nieland:
De ‘rust in het hoofd’ waar Mw. O. over schrijft geeft aan dat de therapie bij haar het gewenste effect heeft opgeleverd. Dit illustreert dat wanneer de hormonenhuishouding in balans wordt gebracht automatisch het vegetatieve zenuwstelsel positief beïnvloed wordt zodat de overactiviteit van de hersenen gereguleerd wordt.