Leestijd: 3 minuten

Dhr. Maarten van Tilburg uit Oss, 34 jaar geschreven op 9 september 2009
Hoofdpijn heeft mijn hele leven beïnvloed, medicijnen nam ik vroeger niet in, maar vanaf mijn 19e jaar werd mijn hoofdpijn steeds erger. Ik had nu ook regelmatig migraine. Ik heb toen acupunctuur geprobeerd, maar dat hielp niet. Caesar therapie en manuele therapie, niets hielp. Ik was hulpeloos. Maar ik wilde geen medicijnen. Dus probeerde ik het in het paranormale circuit. En dat hielp natuurlijk ook niet, maar je wilt natuurlijk alles proberen.

Toen ben ik zetpillen gaan gebruiken, ze hielpen soms, maar niet altijd. Na een paar jaar werd mijn hoofdpijn/migraine steeds heftiger. Ik ben toen halve dagen gaan werken, alleen ’s morgens, zodat ik ’s middags naar bed kon. Maar de hoofdpijn hield aan. Toen heeft de huisarts me Maxalt (smelttabletten) voorgeschreven. Als ik er één innam was mijn migraine meestal over, maar na verloop van tijd kwam de migraine de volgende dag terug, en ik had nu ook nog heel veel last van mijn nek. Na een paar jaar hielpen de Maxalts helemaal niet meer, toen ben ik Imigran gaan slikken voor mijn migraine, maar dit was hetzelfde verhaal.
Ik lag hele weekenden op bed en liep bijna elke dag ziek rond op mijn werk, kwam dan thuis, at niet want dat ging dan niet, en ging meteen naar bed. Dit was mijn leven. Toen ben ik ook nog Finimal gaan slikken. Op een gegeven moment was ik op, ik stond met hoofdpijn op en ging er mee naar bed en ik moest steeds meer overgeven van de pijn.
Gelukkig kreeg ik in die tijd een nieuwe huisarts, deze waarschuwde mij voor mijn medicijngebruik. Ik moest stoppen en zag nu zelf ook in dat het rotzooi was en dat ik steeds vaker ziek was.
Vanaf 23 oktober 2007 ben ik een hoofdpijnboek voor mezelf gaan bijhouden, dit is ook de datum dat ik ben gestopt met de medicijnen, dit was in het begin heel moeilijk.
Na verloop van tijd had ik 3 à 4 keer per week hoofdpijn, mijn migraine werd minder. Maar ik was nog niet tevreden, want ik liep dus wel 3 dagen in de week ziek rond op mijn werk.
Toen zag ik op tv een uitzending over de praktijk van Dr. Nieland, ik had hier een heel goed gevoel bij. En heb toen een afspraak gemaakt.
Op 2 februari 2009 heb ik mijn eerste behandeling gehad bij Dr. Nieland, hij waarschuwde me ook dat ik beter geen medicijnen kon slikken, maar ik was dus al maanden ‘clean’.
Na de eerste 5 behandelingen had ik zo nu en dan toch nog hoofdpijn, ik had elke week 1 behandeling. Na de 6e behandeling had ik elke maand 1 behandeling. Mijn hoofdpijn werd steeds minder en minder erg, ik herstelde steeds sneller.
Tussen mijn 9e en 11e behandeling heb ik nog maar 4 keer een hele lichte hoofdpijn gehad, maar na even op bed te hebben gelegen is deze overgegaan. Ook adviseerde Dr. Nieland mij om zo weinig mogelijk suikerproducten te eten, ik at al niet zo veel suiker, maar nu drink ik bijvoorbeeld geen ranja meer of eet geen koekjes.
Na mijn 11e behandeling ben ik 1 maand hoofdpijn/migraine vrij geweest, mijn leven is veranderd, ik kan weer dingen ondernemen en heb overal meer zin in en als ik nu ergens van thuiskom hoef ik niet meteen op bed te gaan liggen met hoofdpijn.
Dhr. Maarten van Tilburg uit Oss, 34 jaar geschreven op 9 september 2009
Commentaar Hp. Nieland:
De reactie van het lichaam op het gebruik van Maxalt (triptaan) illustreert dat het zelfbeschermend mechanisme geblokkeerd wordt door het gebruik van deze medicatie. De patiënt kan nog enige mate blijven functioneren waardoor de noodzakelijke rust binnen de hersenen niet tot stand komt. Ons lichaam stelt echter alles in het werk om ons te laten overleven. Dit is een natuurlijke reactie van ons lichaam en het reageert opnieuw met migraine waardoor een volgende aanval onvermijdelijk is. Een vicieuze cirkel.