Leestijd: 2 minuten
Door mevrouw R. Liedenbaum uit Enschede, 34 jaar op 24 januari 2011
Op mijn 21e jaar (inmiddels 13 jaar geleden) kreeg ik mijn eerste clusterhoofdpijnaanval. Ik wist niet wat me overkwam. Mijn huisarts diagnosteerde migraine en schreef mij Imigrantabletten voor. Bij de volgende aanval een aantal dagen later merkte ik dat deze tabletten niet hielpen. Het enige dat iets verlichting gaf waren een aantal Ibuprofentabletten. Na een week of 3 was het weer voorbij en kreeg ik mijn volgende aanval een jaar later. Zo is een aantal jaren voorbij gegaan en had ik elke herfst ongeveer 3 á  4 weken hoofdpijn.

Toen dacht ik nog, het is verschrikkelijk maar vol te houden. In 2006 werd ik zwanger van mijn 1e kind en bleef de hoofdpijn in de herfst uit. Toen dacht ik nog, zou ik ervan af zijn!! Niets was minder waar. In februari 2007 beviel ik en in mei kreeg ik weer hoofdpijn en in de herfst ook. Nu had ik twee episodes in een jaar. Toen ben ik er ook achtergekomen dat het episodische vorm van clusterhoofdpijn was en géén migraine.
In 2007 kreeg ik mijn tweede kind in juni en in juli begon de hoofdpijn weer en de periodes waren verschoven van voorjaar en herfst naar zomer en winter. De periodes werden ook steeds langer. De laatste jaren had ik periodes van 8 weken hoofdpijn. Dus ik had totaal 4 maanden van het jaar clusterhoofdpijn en hield het niet meer vol.
Eind 2009 zag mijn moeder het programma van Praktijk Nieland bij Zembla en vertelde mij hierover. Ik heb direct een afspraak gemaakt. Volgens het bloedonderzoek bleek mijn hormoonhuishouding volledig in de war te zijn.
Ik heb vandaag mijn 13e behandeling gehad. Inmiddels zou ik nu, sinds de eerste behandeling, in mijn tweede periode moeten zitten, maar ben sindsdien hoofdpijnvrij. Ik had nooit gedacht er ooit af te komen.
Mensen die meer informatie willen mogen met mij contact opnemen via r-l@home.nl
Door mevrouw R. Liedenbaum uit Enschede, 34 jaar op 24 januari 2011