Leestijd: 3 minuten

Mevrouw P. uit Groningen 48 jaar
Ik liep met mijn zoon sinds een jaar bij de neuroloog voor migraineklachten. De neuroloog had hem net voor de 3de keer andere migraine medicijnen voorgeschreven. Dit omdat de vorige medicijnen niet meer werkten, niet werkten of de klachten zelfs verergerden. Op mijn vraag wat te doen als deze ook niet het beoogde effect hadden was het antwoord: “Dan schrijf ik hem weer wat anders voor”. Mijn zoon had nu ipv maandelijks toen we bij de neuroloog kwamen, bijna dagelijks migraine aanvallen. Hierop besloot ik dat dit de laatste keer was dat we daar heen gingen.

Maar wat dan. Mijn zoon was nu 19 en net begonnen aan een nieuwe opleiding. Hij kon het met gemak doen zolang hij maar in de klas zat. Tja en als je bijna dagelijks migraine aanvallen hebt is dat niet het geval en zit je er wel ben je niet echt in staat je te concentreren. Hoe moest hij ooit zijn school afmaken laat staan later een baan vinden? Dat niet alleen , ik had altijd begrepen dat je pijn kreeg als teken dat er iets mis was. Er moest toch een oorzaak zijn.
De klachten waren begonnen nadat hij op de lagere school een paar keer een hersenschudding had gehad en werden erger naarmate hij in de puberteit kwam. Vanaf het moment dat ikzelf in de puberteit kwam had ik maandelijks migraine aanvallen. Deze werden veel minder nadat ik kinderen had gekregen. Als het erfelijk zou kunnen zijn dan was het vast hormonaal gerelateerd dacht ik. Deze oplossing zou voor hem echter niet werken om de simpele reden dat hij een man was.

Met al deze gedachten in mijn hoofd begon ik te zoeken op het internet. Ik typte : ” Is migraine te genezen”

Het was meteen raak. MIGRAINE IS TE GENEZEN, het stond er echt! Zwart op wit. Ik ben naar de site gegaan en hebt het allemaal bekeken. Zou dit de oplossing kunnen zijn? Ik durfde het haast niet te hopen, maar niet geschoten altijd mis .
Ik heb direct de stoute schoenen aangetrokken en de telefoon gepakt. Tot mijn grootte verbazing werd ik te woord gestaan in het Nederlands , wat een opluchting. Mijn verhaal verteld en tot mijn grote opluchting kon ik binnen 2 weken een afspraak voor mijn zoon maken.
De eerste afspraak was heel erg spannend. Gelukkig werden we direct op ons gemak gesteld. Mijn zoon werd grondig onderzocht, van alles gevraagd en zijn bloed en urine werden onderzocht. Terwijl dit alles achter de schermen werd bekeken kregen we een kopje thee. Daarna werden we bij Heino naar binnen geroepen. Hij liet mijn zoon zijn verhaal doen en pakte toen de resultaten erbij. Ja, hij kon hem helpen en was er van overtuigd dat hij hem kon genezen. Hij had echter wel onze hulp nodig. Hij zou hem injecties geven, maar hij moest ook zijn eetpatroon wijzigen ( Geen suikers, Chocolade, cola light en E-nummers meer) en veel in de buitenlucht. Verder mocht hij geen migraine medicatie meer gebruiken, hooguit paracetamol. We besloten direct met de behandeling te beginnen.
De volgende dag werd mijn zoon weer wakker met een migraine aanval, we waren hiervoor echter gewaarschuwd, het kon eerst slechter worden. Tijdens de eerste 5 behandelingen werd ik heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. De dag na de behandeling was het altijd mis, daartussen echter werden te aanvallen minder en minder heftig. Na 5 behandelingen werd hij weer onderzocht, zijn waarden waren al veel beter geworden.We gingen met frisse moed de strijd aan. Uiteindelijk heeft hij 20 behandelingen gehad. De dag na de behandeling was het altijd mis, maar nooit zo heftig als het geweest was. Ik heb mijn zoon weer terug, de jongen die hij was voor de migraine aanvallen begonnen. Hij is weer vrolijk, trekt zich niet meer terug , onderneemt dingen en doet het goed op zijn opleiding. Verder is hij 10 kg afgevallen. We zijn nu een half jaar verder na de laatste behandeling. Zolang hij zich aan zijn dieet houdt gaat het goed, doet hij dat niet krijgt hij hoofdpijn maar geen migraine meer. Hij slikt geen medicijnen meer. Zonder Heino de endocriene migraine therapie en zijn team was dit nooit gelukt.
Nadat ik mijn zoon weer op de rails had ben ik zelf bij Heino in therapie gegaan, niet zo zeer voor mijn 2 jaarlijkse migraine aanvallen als wel voor mijn hormoon huishouding. Mijn diabetes, schildklier en bloeddruk problemen zijn stukken verbeterd en mijn medicijnen zijn naar beneden bijgesteld. Ook ik ben 10 kg afgevallen en verder kan ik weer sporten, heb ik veel meer energie en ziet het leven er weer rooskleurig uit. De mist in mijn hoofd is opgetrokken ik kan weer denken. Ik geniet weer van het groene gras en de vogels die fluiten. Allemaal dankzij een telefoontje anderhalf jaar geleden. Heino bedankt!