Leestijd: 2 minuten

Ervaring van Maaike Hattink
Vanaf mijn kindertijd heb ik te maken gehad met migraine aanvallen. Naarmate ik ouder werd, kwamen deze aanvallen frequenter. Vreselijk bonkende hoofdpijn, licht, geluid, geuren, aanraken; ik kon niets meer verdragen, was misselijk en moest steeds overgeven. Ik kon alleen nog maar in een donkere kamer in bed liggen.

Als verloskundige was het lastig om mijn beroep uit te oefenen, omdat bevallingen en migraine onvoorspelbaar zijn en je nooit wist waar je aan toe was.
Twee aanvallen per week was heel “normaal”.
Ik ben daardoor gedeeltelijk arbeidsongeschikt geraakt. Gelukkig vond ik een fijne collega die begrip had voor mijn migraine en die bereid en in staat was tijdens een aanval over te nemen.
Ik weet niet wat ik allemaal geprobeerd heb in de loop van mijn leven: diëten, verschillende soorten medicijnen altijd met bijwerkingen, chiropractie, acupunctuur, mensendieck, ontspanningsoefeningen, neurologen, psychologen, stoppen met medicatie en weer starten, hoofdpijnkliniek ….
Ik deed mee aan onderzoeken en hield mezelf op de hoogte van ontwikkelingen.
In maart 2014 las ik op het internet over de migraine kliniek van Heino en Jascha Nieland in Bunde Duitsland. Ik heb toen iemand gebeld die bij mij in de buurt woonde en die deze behandeling had ondergaan en heb hem naar zijn ervaring gevraagd. Ook deze man had veel last van migraine gehad en was er dankzij de behandeling in de migraine kliniek vanaf gekomen.
Hierop heb ik de “gok” gewaagd en ben ook naar Bunde gegaan. Ik werd daar vriendelijk ontvangen en er werd eerst zorgvuldig onderzoek gedaan naar mijn lichamelijke conditie alvorens men wilde besluiten om met de migraine behandeling te beginnen. Ik ben toen zo’n tien á twaalf keer geweest steeds met langere tijd ertussen. De prikjes met kleine beetjes lidocaïne waren nauwelijks voelbaar.
Het medicijn lidocaïne kende ik vanuit mijn werk als verloskundige. Het wordt gebruikt voor verdoving bij hechten en o.a. bij tandarts behandelingen. Wanneer het volgens de regels wordt gebruikt is het veilig.
Wat de reguliere geneeskunde niet voor elkaar kreeg, is met hulp van de heilpraktikers Nieland wél gelukt.
Ik ben nu 61 jaar en heb meer dan 50 jaar vreselijke migraine aanvallen gehad en nu ben ik al bijna 3 jaar zonder één enkele aanval.
Dat de behandeling niet wetenschappelijk is, gevaarlijk zou zijn, placebo effect zou zijn, de diagnose migraine niet klopte; het zal allemaal wel.
Ik heb dankzij de vriendelijke en kundige zorg in de Migraine kliniek van Heino en Jascha Nieland in Bunde Duitsland geen migraine aanvallen meer. Mijn leven is er enorm op vooruit gegaan.
Je mag me mailen als je meer van mij hierover wilt weten.
Maaike Hattink
E-Mail: mhattink@xs4all.nl