Leestijd: 2 minuten

Mevrouw Q. uit Gelsenkirchen, 45 jaar geschreven op 3 december 2009
Toen ik 10 jaar was had ik heel vaak éénzijdige, sterke hoofdpijn, die binnen 1 tot 2 uur ondraaglijk werd. Daarnaast was ik misselijk, ik kon het alleen uithouden als ik stil bleef liggen in het donker en had absolute rust
nodig. Ook dan verergerde het bonken en steken in mijn slapen en de misselijkheid werd steeds erger tot ik over moest geven. Aspirine, Spalt, Dubbelspalt en Dolviran werden mijn ‘eerste hulp’ middelen, voor er grondig onderzoek gedaan werd en een hersentumor uitgesloten werd. De diagnose: Klassieke Migraine.

Op 11-jarige leeftijd brak voor mij een tijd aan dat ik Ergotamine en verschillende andere pijnstillers nam zodra ik migraine had. Twee tot drie keer in de week, tussen zes tot twaalf uur migraine werd al gauw standaard, wat me het leren in mijn schooltijd niet bepaald eenvoudig maakte. Elke paar jaar kreeg ik weer andere pijnstillers, omdat de ‘oude’ niet meer hielpen. Maar wat ik ook gebruikte, de ene migraineaanval was nog niet weg, of de volgende diende zich al weer aan. Ik ‘moest er maar mee leren leven’, in ieder geval tot aan de overgang en misschien zelfs nog erna tot op (hopelijk) hoge leeftijd.
Ik probeerde acupunctuur, betablockers, Immigran intraveneus en verschillende Triptanen, en soms werd mijn migraine wel wat milder, maar het was nooit van lange duur en daarnaast werd er nooit naar de oorzaak gekeken.
Tot ik naar Heino Nieland ging en bij hem startte met de Endocriene Migrainetherapie. Al na 6 behandelingen binnen drie weken tijd was ik zo tevreden met het resultaat dat ik eerst geen behandeling meer nodig had. Sindsdien, nu bijna twee jaar later, heb ik geen migraine meer gehad. Ik heb nog wel hoofdpijn maar die houd ik met Ibuprofen of Paracetamol meestal goed onder controle. Wel heb ik voor mezelf de beslissing genomen om de therapie nog een keer ‘op te frissen’. Misschien kan mijn hoofdpijn ook nog wat verminderen als ik nog een paar behandelingen onderga.
In ieder geval ben ik de heer Nieland en zijn team -met hun hulpvaardige houding en continue telefonische bereikbaarheid- enorm dankbaar voor het resultaat wat ik tot nu toe bereikt heb en ik vind zijn methode uniek. Iedereen die migraine heeft en weet wat deze pijn betekent, zou deze behandeling moeten proberen. Je hebt in ieder geval kans op succes! Mijn levenskwaliteit is als nieuw, ik vraag me af ‘waarom ik mezelf zo lang heb gekweld!’
Commentaar Hp. Nieland:
Ook bij Mw. Q. werd de oorzaak voor haar migraine buiten beschouwing gelaten. Weliswaar werd er onderzoek verricht ter uitsluiting van een eventuele hersentumor, maar de behandeling beperkte zich tot het inzetten van uiteenlopende medicatie welke –zoals Mw. Q aangeeft – de frequentie van de aanvallen slechts deed toenemen.
Ook het ontstaan van de migraine op 10-jarige leeftijd (het begin van de puberteit) is kenmerkend omdat de hormonenhuishouding in deze periode aan verandering onderhevig is. Voor de diagnose van essentieel belang.
Mevrouw Q. uit Gelsenkirchen, 45 jaar geschreven op 3 december 2009