Leestijd: 3 minuten
Door mevrouw Fransje Warlicht uit Leiderdorp, 59 jaar op 1 september 2009
Vanaf ongeveer mijn 21e tot een half jaar geleden heb ik migraine gehad. Soms jaren van 2x per jaar een aanval, tot jaren van 1x per maand, tot 1x per week. De laatste jaren had ik elke week een aanval en daar slikte ik Zomig voor, een Triptaan waar ik goed op reageerde en waar ik mee kon blijven werken, ook al was dat niet top.

Omdat de migraine na de overgang bij mij niet was gestopt, zoals bij mijn moeder en oma wel het geval was, was ik bang dat het nooit over zou gaan. Daarom ben ik op het internet gaan zoeken of er berichten waren over langdurig Triptanengebruik. Bij dat onderzoek stuitte ik op de website van Heilpraktiker Nieland in Duitsland, waarin te lezen stond ‘migraine is te genezen’. Ik ben dit verder gaan onderzoeken, ondanks het feit dat ik geen alternatieve therapieën meer wilde proberen. Na vragen per E-mail gesteld te hebben, heb ik telefonisch contact gehad en omdat ik er vertrouwen in had heb ik een afspraak gemaakt om naar Weener (Duitsland) te komen.
Na een algemeen onderzoek vertelde Hp Nieland mij dat ik behandeld kon worden en als ik wilde, ik meteen de eerste behandeling kon krijgen. Ik had er vertrouwen in en heb dat toen meteen gedaan. De eerste 5 behandelingen waren wekelijks. De latere 5 waren met een steeds grotere tussentijd. Na de tweede behandeling vroeg Hp Nieland mij om bij de eerstvolgende migraineaanval geen Triptanen te gebruiken. Een moeilijke opgave, alhoewel deze aanval al iets minder erg was als die van vòòr het Triptanentijdperk.
Daarna (dit was in februari 2008) heb ik geen migraine meer gehad. Een paar keer nog een soort hoofdpijn, maar dat is nu ook helemaal voorbij. Op 27 augustus kreeg ik de 10e behandeling en bij algeheel onderzoek bleek dat alle waarden, die samen hangen met migraine, normaal geworden waren. Ik was en ben genezen van een behoorlijk vervelende aandoening en ben daar erg dankbaar voor.
Na een paar maanden begon ik toch weer zo nu en dan hoofdpijn links (let wel: geen migraine) en pijn in mijn linker schouder en nek te krijgen. Hp. Nieland adviseerde mij, nadat ik weer een bezoek aan hem had gebracht, om naar een goede podoloog te gaan, omdat, volgens hem, deze pijn samenhangt met scheefstand van het bekken. Gelukkig vond ik bij mij in de buurt een goede podoloog en na twee maanden was ik zo goed als van de pijn af. Een goed advies dus!
Met mijn verhaal wil ik voorkomen dat anderen ook ongeveer 35 jaar met migraine worstelen, maar eerder genezen kunnen worden en van hun volle potentieel kunnen gaan genieten. Ik heb in ieder geval een ander leven gekregen.
Door mevrouw Conny Miedema uit Assen, 47 jaar op 24 februari 2009

Commentaar Hp. Nieland:
De brief van mevrouw W. spreekt voor zichzelf. Bij haar treedt de migraine aanvankelijk slechts twee maal per jaar op, maar neemt –onder invloed van het gebruik van Zomig- in frequentie toe tot uiteindelijk één keer per week. Hier blokkeert de Zomig het zelfbeschermend mechanisme van het lichaam dat de migraineaanval opwerpt om rust te verkrijgen voor de hersenen. Door het innemen van de Zomig bleef de noodzakelijke rust uit, waardoor het lichaam reageerde met steeds frequentere pogingen = migraineaanvallen.
De brief van mevrouw W. bewijst dat het zelfs na 35 jaar aan migraine te hebben geleden, nog mogelijk is om in relatief korte tijd van migraine te genezen.
De ervaring heeft mij geleerd dat, na de behandeling van migraine, er nog sprake kan zijn van éénzijdige hoofdpijn, zoals bij mevrouw W. het geval was. Na de genezing van de migraine treedt deze vaak meer op de voorgrond, omdat er onder invloed van de Endocriene Migraine Therapie meer ontspanning in het lichaam optreedt en de invloed van een verkeerde lichaamshouding daardoor meer aan het licht komt.
Mevrouw W. heeft deze vorm van hoofdpijn zelf ‘juist gediagnosticeerd’ als zijnde ‘geen migraine’ en de podoloog heeft er toe bijgedragen dat zij ook van deze vorm van hoofdpijn bevrijd heeft kunnen worden. Hierdoor ziet men dat een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk is.