Leestijd: < 1 minuut

Wat houdt deze Endocriene Migraine Therapie (EMT) nu precies in, en waarom is deze zo succesvol? De EMT is een therapie die een regulering tot stand brengt van de hormonenhuishouding, waardoor de „boodschappers‟ (de hormonen) hun aansturende werking in het lichaam weer optimaal kunnen uitvoeren.

Onze hormonenhuishouding (het endocriene stelsel) bestaat uit een aantal gescheiden, maar met elkaar samenwerkende klieren en weefsels, die hormonen aanmaken. Verschillende klieren produceren verschillende hormonen. De meeste hormonen worden afgegeven aan de bloedbaan, waar ze hun instructies doorgeven aan de organen. Wanneer er sprake is van een disbalans in de hormonenhuishouding is het noodzakelijk dat de samenwerking tussen de diverse hormonale klieren en weefsels hersteld wordt.

Dit is wat de EMT doet, zonder de natuur geweld aan te doen. Het zelfbeschermend mechanisme van het lichaam wordt namelijk niet geblokkeerd. De migraine wordt niet onderdrukt, maar overbodig gemaakt. Omdat een lichaam dat hormonaal in balans is geen migraine meer nodig heeft.