Leestijd: < 1 minuut

Iedereen is baas over zijn eigen lichaam

Laat het artikel lezen door Jascha:

For privacy reasons SoundCloud needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer

In dit artikel willen wij onze ervaringen delen. Wij gaan geen bedijfen of bepaalde namen noemen. Een migrainepatient is vaak al een onvrijwillige expert op dit gebied en weet welke medicijn groepen bedoeld worden.

Veel mensen lijden aan migraine. En het neemt een groot deel van de levenskwaliteit weg. Medicijnen geven iemand meer tijd en levenskwaliteit, denken en hopen veel migrainepatiënten. Vaak is het werkelijk zo dat de medicijnenen in eerste instantie lijken te helpen en meer levenskwaliteit geven. Helaas is het vaak van korte duur. Naar een paar weken of maanden komen de aanvallen weer langzaam terug. Vaak worden dan nieuwe medicijnen geprobeerd, met hetzelde of geen effect. Hierdoor wordt de lijst met gebruikte medicijnen steeds langer, terwijl de medicijnen van de eerste poging nog steeds gebruikt worden. Deze migrainepatiënten hebben dan naast de migraine ook nog de bijwerkingen, zoals hoofdpijn. Er ontstaan dan een vicieuze cirkel die zwaar te doorbreken is.

Wij mogen de medicijnen zeker niet zwart maken. Bij juist gebruik kunnen de medicijnen in noodgeval een dagelijkse verlichting geven, maar hierbij wordt helaas niet de oorzaak aangepakt.

Men kan als beste altijd met de mildste vorm en laagste dosis beginnen, om te verkomen dat de dosis niet steeds verhoogd wordt. Bij bepaalde medicijnen is het advies om regelmatig de bloedwaarden te controleren, dit staat vaak vermeld op de bijsluiter. Het is altijd verstand om deze door te lezen voordat men het medicijn in neemt. Iedereen is baas over zijn eigen lichaam.