Leestijd: 2 minuten

Na dit artikel weet u hoe lang uw aanval kan duren

Laat het artikel lezen door Jascha Nieland:

For privacy reasons SoundCloud needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer

Er zijn aanvallen die vanuit het niks opzetten en beginnen. Er zijn aanvallen die misschien een paar uur duren, maar er zijn ook aanvallen die meerdere dagen duren. Deze zijn vaak moedeloos en slopend en naar z´n meerdaagse aanval, heb je vaak ook nog meerdere dagen nodig om weer bij te herstellen van de aanval. Als je op jaarbasis naar deze dagen kijkt, blijven er weinig dagen over om te genieten.

De duur van een aanval is net zo verschillend als de migrainepatiënt zelf. In deze blog willen wij u proberen uit te leggen, de verschillen in de duur van een migraine aanval.

De voortekenen van een migraine aanval

Bij de meeste mensen komen ook nog de voortekenen van migraine, zoals:

  • Sterke vermoeidheid
  • Vaak gapen
  • Zichtstoornis
  • Licht- en geluidgevoeligheid

Hoe lang duren de voortekenen van een migraine, in het algemeen?

De duur kan zich verspreiden over enkele minuten tot uren of zelf dagen. In deze tijd functioneert u niet honderd procent. Het heeft veel invloed op uw gemoedstoestand, omdat u weet dat de migraine aanval er aan komt.
Voor de exacte opbouw van een migraine aanval klikt u hier voor meer informatie.
In de meeste gevallen is de duur van een aanval hetzelde bij veel patiënten. De lijdende stelt zich hier op in voor de komende 3 dagen “out of order” te zijn. Toch heeft iedereen in het begin van de aanval de hoop dat het korter zal duren, meestal is dit valse hoop.
De verschrikkelijke terugkerende migraine komt regelmatig, dit is een teken van een schommelende hormonenhuishouding.

Hoe vaak komt een aanval opzetten, in het algemeen?

Dit is net zo verschillend als bij de duur van een aanval. Er is wel een patroon, de meeste vrouwen hebben de aanval vaak voor, tijdens of na de menstruatie. Sommige vrouwen hebben dit ook bij hun eisprong, ze kunnen hier de klok op gelijkstellen. Maar er zijn ook patiënten die wekelijks in het weekend een aanval krijgen.
Een migraine aanval kan ook los staan van elke regelmatigheid of fasen, bijvoorbeeld als bepaalde jaargetijden optreden. Bovendien kunnen aanvallen ook optreden bij bepaalde situaties, zoals bij verdriet of stress. In de meeste gevallen is er een verbinding met de hormonenhuishouding.
Als u meer informatie wilt over migraine en onze behandeling, klikt u hier.