Leestijd: 2 minuten

Veelal worden de symptomen van migraine onderdrukt met medicijnen. Hoewel dit een tijdelijke verlichting biedt tegen de ongemakken die gepaard gaan met een migraineaanval, schiet een dergelijke methode het doel voorbij. We bekijken in deze blog hoe het behandelen wel moet en wat we van de natuur kunnen leren.

Voortdurende aanpassing

Van de natuur leren is de beste methode om vooruitgang te boeken. Als mens hebben wij immers al vele zaken van de natuur ‘afgekeken’, denk bijvoorbeeld aan vliegen. De natuur functioneert al miljoenen jaren door zich aan te passen aan de omstandigheden, niet door alle signalen te onderdrukken. Bij de behandeling van migraine moeten we leren van deze aanpak. De natuur (en het lichaam) geeft signalen af, hiernaar luisteren is de enige optie om te behandelen en uiteindelijk migraine te voorkomen.

Behandelen door te luisteren

Een migraineaanval die onderdrukt wordt door medicijnen, wordt vaak opgevolgd door een nieuwe migraineaanval. Hoe vaker men een aanval onderdrukt, hoe meer aanvallen er volgen. Dit verklaart waarom veel patiënten in een vicieuze cirkel zitten.

Een behandeling is alleen succesvol wanneer de achterliggende reden aangepakt wordt. Een voorbeeld: U heeft last van uw knie omdat de knie overbelast is, u neemt een pijnstiller en vervolgt uw dag. Uw knie krijgt hierdoor niet de rust waar om gevraagd werd, de pijn wordt nadat de pijnstiller is uitgewerkt alleen maar heviger, u neemt vervolgens nog een pijnstiller en het proces herhaalt zich met het gevolg dat de knie beschadigt kan worden.

Bij migraine is dit niet anders, een behandeling door pijnstillers zorgt alleen voor tijdelijke verlichting.

Migraine Praktijk NielandEen behandeling bij onze praktijk

Deze gedachte is de reden dat een behandeling in migraine praktijk Nieland zo succesvol is. In onze praktijk zijn specialisten werkzaam die samen met u werken aan de behandeling van migraine. Wij achterhalen de oorzaak van uw migraine en werken aan een behandeling die de migraine oplost, niet onderdrukt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze specialisten via de contactpagina.