Leestijd: 2 minuten

U ervaart het feit dat u migraine heeft als belastend, beperkend, als negatief als iets „puur slechts‟. Zeer begrijpelijk, want het beperkt u in uw leven en levensvreugde en de pijn waarmee migraine gepaard gaat is allesoverheersend. En toch vertel ik u dat migraine een geschenk is. Wacht nog heel even met mij voor gek te verklaren en dit boek terzijde te leggen en kijk samen met mij naar de voordelen die migraine met zich meebrengt.

Zoals u in onze blog artikel “Pijn beschermt ons” gelezen hebt is migraine het bewijs ervoor dat uw lichaam functioneert zoals het dient te functioneren. Het wil u beschermen en werpt daarom het symptoom migraine op als beschermingsmechanisme.

Daarnaast heeft de migrainepatiënt door zijn hogere hersenactiviteit nog een aantal voordelen die in zijn karakter tot uiting komen. Een typerend gevolg van deze hogere hersenactiviteit is dat de migrainepatiënt organisatorisch veel zaken tegelijkertijd kan overzien. Daarnaast wil hij het in het leven graag „goed doen‟ en gaat niet voor half werk maar voor 100% ! Omdat hij hiernaast ook nog een groot verantwoordelijkheidsgevoel en veel zelfdiscipline heeft, integer en nauwgezet is, maakt hem dit tot een zeer betrouwbaar medemens en voor een werkgever een zeer waardevolle en geliefde werknemer.

Al deze eigenschappen stellen de migrainepatiënt in staat grote daden te verrichten die hij misschien zelf niet eens altijd ziet. Enerzijds omdat hij deze verrichtingen als „normaal‟ beschouwt, anderzijds omdat de omgeving niet altijd positief op deze karaktereigenschappen reageert. Vaak worden mensen met deze eigenschappen namelijk als „streberig‟ ervaren en wordt de migrainepatiënt „perfectionistisch‟ genoemd. Ik adviseer u om u zich dit niet aan te trekken omdat het niet uw verantwoordelijkheid is hoe andere mensen u ervaren. U bent met uw drang naar perfectie, betrouwbaarheid en integriteit buitengewoon waardevol voor deze wereld!

Ik heb deze beschouwende inzichten dwangmatig verworven door mijn werk als migrainetherapeut. Voorheen heb ik het ook zelf niet zo kunnen zien. Ik heb echter van mijn duizenden migrainepatiënten onvoorstelbaar veel mogen leren en ik voel mij verplicht deze inzichten met u te delen en ze te verspreiden opdat het leven van elke migrainepatiënt levenswaardiger wordt.

Wilt u meer lezen? Vraag naar ons gratis informatiepakket en je krijgt een wachtwoord om het boek ‘Migraine is te genezen’ te downloaden.