fbpx

Migraine: zitten er ook voordelen aan?

Leestijd: 1 minuut

Migraine is een kwaal die over het algemeen als vervelend ervaren wordt, omdat migraine de kwaliteit van het leven op een zeer negatieve manier kan beïnvloeden. Toch zitten er ook voordelen aan het hebben van migraine. Nu zult u zich vast afvragen wat deze voordelen dan precies zijn?

Migraine bewijst dat uw lichaam goed functioneert

Ons lichaam laat ons niet voor niets bepaalde dingen zoals pijn voelen. Pijn is namelijk een signaal die optreedt wanneer er iets niet klopt. Zijn uw hersens langere tijd overactief geweest? Dan zult u merken dat de kans op migraine groter is. Uw lichaam wil er namelijk voor zorgen dat u eindelijk eens rust neemt. Migraine is kort gezegd een zelfbeschermend mechanisme om het lichaam tegen ziekte te beschermen.

Migraine is een gevolg van te hoge hersenactiviteit

Een migrainepatiënt heeft sowieso een hogere hersenactiviteit wat resulteert in bepaalde karaktereigenschappen. Zo zal een migrainepatiënt een goede organisator zijn omdat hij/zij over het algemeen veel zaken tegelijkertijd kan overzien. Daarnaast houdt een migrainepatiënt niet van half werk maar gaat overal altijd voor de volle 100 procent voor.

Betrouwbaar medemens

Naast bovenstaande karaktereigenschappen heeft een migrainepatiënt vaak ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zelfdiscipline. Deze eigenschappen maken een migrainepatiënt tot een betrouwbaar medemens en een goede werknemer.
 

Perfectionisme

Zoals uit bovenstaande blijkt beschikt een migrainepatiënt over het algemeen over positieve eigenschappen. Mensen die over deze eigenschappen beschikken worden vaak getypeerd als perfectionistisch. Hoewel perfectionisme niet altijd als positief ervaren wordt omdat men dit type mens te streberig vindt kan perfectionisme in veel verschillende opzichten toch echt positief zijn. Naast deze aspecten brengt migraine natuurlijk ook negativiteit met zich mee: de ontzettende pijn en bovenstaande symptomatik. Wilt u van deze pijn af? Verdiep u dan eens in onze Endocriene Migraine Therapie (EMT).

2015-08-19T12:21:50+02:00

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang interessante feiten over migraine

+ het gratis e-boek "Migraine is te genezen"
Migraine Nieuwsbrief
Abonneren!
close-link
Migraine Praktijk Nieland gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om onder andere deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Voor meer informatie bekijk ons cookiebeleid! meer Settings Ok